web 2.0

Column
17/01/14
7 reacties
Wat heeft het Internet van ons gemaakt? Scannende schermlezers. Volgens Hans van Driel is er nog iets veel opvallenders gebeurd: “Ook de papieren tekst is opgeschoven in de richting van wat een beeldschermlezer verwacht.” En de papierlezer, die is ten dode opgeschreven. Of denkt u daar anders over?
Discussie
10/11/11
1 reacties
Taalpeil 2011 is verschenen en op Taalpeil+ kan aanvullende informatie worden gevonden. Er zijn ook filmpjes. Zo ging Amanda de straat op om te kijken in welke taal mensen haar de weg wijzen als ze met een zwaar Engels accent spreekt.
Column
01/04/11
0 reacties
Mms-bericht ontvangen van Dries, stagiair. Foto van koe in wei. “Zie hier een onverwachte treinhalte. Geen idee hoe lang nog. Verveel me stierlijk.” Mijn reply: “Dat is Beuh voor jou! THX. Bespaart mij rit naar je stageplaats.” Studenten Carolien, Stephanie, Katrijn, Bart en Toon spelen ‘Van: Nu naar: Straks’, een theatervoorstelling voor kinderen. In de zaal zitten onverwachts ook oud-klasgenoten Nathalie en Sofie. Nathalie: “Ik las uur en plaats op het Facebook van de docent. Hij was überenthousiast over jullie.”